Opis produktu
Odwary z karczocha stosuje się m.in. w ogólnych zaburzeniach przemiany tłuszczowej w organizmie wywołanych chorobami wątroby (związanymi z wytwarzaniem żółci), w stanach zapalnych pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych, w kamicy żółciowej i dolegliwościach po resekcji woreczka żółciowego. Ziele karczocha działa żółciotwórczo, żółciopędnie, ogólnie odtruwająco i regenerująco na miąższ wątroby, pobudza woreczek żółciowy, ułatwia utlenianie związków cukrowych, zmniejsza zawartość tłuszczów i cholesterolu we krwi oraz zapobiega miażdżycy tętnic.
Sposób użycia: Jedną łyżeczkę ziela należy zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu