SOLHERBS WITAMINA C 1000 60 KAPSUŁEK

26.95 PLN

Ilość

Opis produktu

Witamina C 1000 (kwas L-askorbinowy) w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku z wygodną ekologiczną miarką.

Wzmocnij swoją odporność!

Produkt to przede wszystkim naturalna witamina C (kwas L-askorbinowy) w dawce 1000 mg.

Przeznaczona jest do stosowania w okresie wiosennym i jesienno-zimowym.

Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia i znużenia.

Naturalny skład i eko opakowanie! Odpowiednia dla wegan i wegetarian!

Dlaczego warto wybrać Witaminę C 1000 SOLHERBS?

Witamina C 1000 SOLHERBS nie zawiera wypełniaczy, konserwantów, barwników i aromatów i jest odpowiednia dla wegan i wegetarian. Zawarty w suplementach diety SOLHERBS kompleks inuWex® wspiera wchłanianie składników aktywnych i stanowi naturalny prebiotyk - składnik pożywienia który nie ulega trawieniu, i działa stymulująco na mikroflorę przewodu pokarmowego.

Witamina C - czyli jak wzmocnić odporność

Witamina C, inaczej kwas askorbinowy, odgrywa ważną rolę w organizmie człowieka, m.in. uczestniczy w syntezie włókien kolagenowych (dzięki czemu zapewnienia prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, skóry, dziąseł i zębów), usuwa wolne rodniki (co opóźnia procesy starzenia się skóry), ma działanie przeciwzapalne, a więc wzmacnia odporność organizmu. Dzięki witaminie C infekcja ma łagodniejszy przebieg, a jej objawy nie są tak dokuczliwe, Zmniejsza ryzyko infekcji szczególnie u osób, które trenują lub wykonują ciężką pracę fizyczną . Regularne przyjmowanie kwasu askorbinowego przed sezonem chorobowym stanowi doskonałą profilaktykę przeciw przeziębieniom. Jest konieczna do prawidłowego wchłaniania w przewodzie pokarmowym żelaza i wapnia. Witamina C chroni organizm przed stresem, działa przeciwzapalnie i wpływa na utrzymanie dobrego nastroju.

Co powoduje niedobór witaminy C

Niedobór kwasu askorbinowego przyczynia się do  niedokrwistości, osłabienia, zmęczenia, spadku odporności, złego samopoczucia oraz nasila krwawienia dziąseł i pękanie naczynek krwionośnych. Może być również przyczyną łatwo powstających siniaków oraz długo gojących się ran.

Witamina C jest  wrażliwa na światło i temperaturę, dlatego tracimy ją gotując, odgrzewając, a nawet krojąc czy rozmrażając zbyt szybko potrawy.

Dlatego tak ważne jest jej suplementowanie.

Witamina C ulega szybkiemu rozpadowi pod wpływem tlenu, temperatury i promieni słonecznych dlatego kupując duże ilości na zapas narażamy się na to ze witamina C straci swoje  właściwości.

Nie rozpuszczaj witaminy C w zbyt gorącej wodzie, ponieważ wysoka temperatura powoduje jej rozpad.

Witaminę C powinno się przyjmować pół godziny przed posiłkiem lub dwie godziny po posiłku.

Skład

Witamina C (kwas L-askorbinowy) inulina z cykorii, ekstrakt z ziela centurii pospolitej (Centaurium erythraea)