WITAMINA K2MK-7 SOLHERBS
49.90 PLN
Opis produktu
Dlaczego warto wybrać witaminę K2 SOLHERBS?
Witamina K2 SOLHERBS to naturalny skład bez wypełniaczy, konserwantów, barwników i aromatów. Forma kapsułki pozwoliła wyeliminować powszechne w tabletkach sztuczne substancje takie jak stearynian magnezu, celulozę mikrokrystaliczną czy dwutlenek krzemu. Kapsułka z pullulanu wykonana jest z naturalnego węglowodanu otrzymywanego w procesie fermentacji Aureobasidium pullulans. W odróżnieniu od kapsułek celulozowych (które produkowane są w sposób syntetyczny) kapsułki pullulanowe są naturalne i bardziej szczelne - co gwarantuje jakość substancji aktywnej znajdującej się wewnątrz kapsułki. Natomiast w odróżnieniu od kapsułek żelatynowych (produkowanych ze składników zwierzęcych) są odpowiednie dla wegan i wegetarian. Zawarty w suplementach diety SOLHERBS kompleks inuWex® wspiera wchłanianie składników aktywnych i stanowi naturalny prebiotyk - składnik pożywienia który nie ulega trawieniu, i działa stymulująco na mikroflorę przewodu pokarmowego.
Witamina K2 by zapobiegać osteoporozie
Witamina K bierze udział nie tylko w procesie prawidłowego krzepnięcia krwi, ale odpowiada także za zdrowe kości, zapobiega zwapnieniu naczyń i rozwojowi chorób układu krążenia. Zmniejsza nadmierne krwawienie menstruacyjne. Odgrywa kluczową rolę w profilaktyce osteoporozy, szczególnie wśród kobiet w wieku menopauzalnym.
Witamina K2 odpowiada za transport wapnia do kości, zapobiegając jego odkładaniu się w naczyniach krwionośnych, przyczynia się do szybszej regeneracji kości po urazach, a także wspiera prawidłowy rozwój kości u dzieci i młodzieży.
Witamina K2 w postaci K2MK7 charakteryzuje się bardzo dobrą wchłanialnością.
Skład
Witamina K2MK-7 SOLHERBS
Skład: Inulina z cykorii, pullulan (kapsułka), ekstrakt z ziela centurii pospolitej (Centaurium erythraea), witamina K (menachinon-7)
Składniki | 1 kapsułka | RWS* |
Witamina K (K2 MK-7) | 200 ug | 267 |
Innulina z cykorii | 285 mg | - |
Ekstrakt z ziela centurii pospolitej | 1 mg | - |
* RWS - referencyjna wartość spożycia